top of page

In plaats van de gebruikelijke scriptie schreef ik voor mijn master History Today een kookboek met Friese historische recepten en de wetenschappelijke verantwoording daarvan. 

 

In mijn onderzoek heb ik geprobeerd om een zo gevarieerd en gemêleerd mogelijk beeld neer te zetten. Dus niet alleen wat de elite at, maar ook wat de gegoede burgerij en arme mensen aten. Ik onderzocht het dagelijkse voedsel, maar ook wat genuttigd werd tijdens speciale gelegenheden. Ik ontdekte een zeer gevarieerde en verrassende eetcultuur vol klassiekers als roggebrood en erwtensoep, maar ook onbekende gerechten zoals amandelmelk en ananasgelei.

 

Ik wilde met mijn scriptie laten zien dat geschiedenis ook heel praktisch kan zijn. Door het schrijven van een kookboek kan mijn onderzoek met een veel groter publiek gedeeld worden. Ook voedsel en de bereiding en het nuttigen ervan zijn praktische aangelegenheden. Door het maken van de gerechten uit mijn kookboek wordt het verleden wat dichterbij huis gehaald, letterlijk tot in de keuken!

​

WAT

historisch kookboek

WIE

masterscriptie History Today

WANNEER

januari tot juli 2017

bottom of page